Nieuwe mail-forwarding functie online

img missing Eva Maes | 6 november 2020

IKM-NET vindt meer en meer ingang bij de Vlaamse melkveehouders. We krijgen regelmatig feedback, en het grote voordeel van de app is dat de voorbereiding en de IKM-audits veel vlotter verlopen. Er zijn daarnaast ook minder nazendingen nodig. De melkveehouders stelden ons de vraag of het documentbeheer niet nog eenvoudiger zou kunnen.

Daarom is er een mailfunctie ontwikkeld in IKM-NET. De facturen, vergunningen, attesten en andere documenten die je zelf via mail krijgt, kan je nu gewoon doorsturen naar IKM-NET, en dan komen ze in je persoonlijk overzicht van de bestanden terecht. De stappen om deze documenten op te slaan op de computer, en terug op te laden op het platform, kan je nu gewoon overslaan. Enkele boeren gebruikten de nieuwe mailfunctie al, en reageerden zeer tevreden.
Hoe gaat het in zijn werk?
Wanneer je inlogt op IKM-NET, ga je naar het tabblad ‘Overzicht bestanden’. Daar vind je het gepersonaliseerde verzendadres om je documenten naar te versturen. Wanneer je dit doet, komen deze bestanden in het lijstje ‘overzicht bestanden’ te staan. Je kan daar dan een bepaalde categorie aan toewijzen, zodat het document op de juiste plaats in de checklist terecht komt. Zo eenvoudig is het.

Instructiefilmpjes beschikbaar

Eva Maes | 1 augustus 2020

Er zijn drie instructiefilmpjes gemaakt om het gebruik van IKM-NET en DjustConnect te verduidelijken:

  • Aanmelden op IKM-NET
  • IKM-NET gebruiken
  • DjustConnect gebruiken
Klik hier om alle filmpjes te bekijken...

Lancering IKM-NET, 1ste applicatie DjustConnect

img missing Samuel Bosch | 28 februari 2020

IKM-NET is de eerste tool die werkt via het pas gelanceerde datadeelplatform DjustConnect, een initiatief van ILVO, Boerenbond, DGZ, CRV, Milcobel en AVEVE met financiële steun van het Europees Fonds voor Rurale Ontwikkeling (EFRO).

DjustConnect maakt data delen in de agrovoedingsketen efficiënt, transparant en betrouwbaar. De data-eigenaar (de landbouwer) geeft, via een overzichtelijk dashboard, tools zoals IKM-NET toegang tot zijn data. Waterdichte controles op het respecteren van de data-deel-regels door alle spelers zorgen voor de veiligheid. Als de landbouwer beslist om zijn data niet meer digitaal te delen, dan draait hij de datakraan met één klik weer toe. Dat is het basisprincipe waar DjustConnect en IKM-NET voor staan: de boer zit aan het stuur.

IKM-NET, makkelijk aan de slag!

Starten met IKM-NET begint met registeren bij DjustConnect. Eens de registratieprocedure doorlopen, kan je elke keer eenvoudig en rechtstreeks inloggen op IKM-NET. Duid op het dashboard in DjustConnect aan met wie en waarvoor je je data deelt. IKM-NET: zet een vinkje per organisatie die automatisch de analyses of keuringsverslagen mag toesturen naar de IKM-tool.

IKM-NET vraagt kritische feedback

IKM-NET bevat al heel wat automatische koppelingen naar data, en kan daar nog verder in groeien naarmate meer dataleveranciers aangemeld zijn. Bedrijven met relevante data voor de IKM audit kunnen zich steeds aanmelden om mee te werken aan de administratieve ontzorging van de melkveehouders.

Contact voor praktische vragen:
E-mail:
Telefoon: +32 9 272 28 18

IKM-NET demo 1
IKM-NET demo 2