Instructiefilmpjes beschikbaar

August 1st 2020

Er zijn drie instructiefilmpjes gemaakt om het gebruik van IKM-NET en DjustConnect te verduidelijken:

  • Aanmelden op IKM-NET
  • IKM-NET gebruiken
  • DjustConnect gebruiken
Klik hier om alle filmpjes te bekijken...

Lancering IKM-NET, 1ste applicatie DjustConnect

img missing By Samuel February 28th 2020

IKM-NET is de eerste tool die werkt via het pas gelanceerde datadeelplatform DjustConnect, een initiatief van ILVO, Boerenbond, DGZ, CRV, Milcobel en AVEVE met financiële steun van het Europees Fonds voor Rurale Ontwikkeling (EFRO).

DjustConnect maakt data delen in de agrovoedingsketen efficiënt, transparant en betrouwbaar. De data-eigenaar (de landbouwer) geeft, via een overzichtelijk dashboard, tools zoals IKM-NET toegang tot zijn data. Waterdichte controles op het respecteren van de data-deel-regels door alle spelers zorgen voor de veiligheid. Als de landbouwer beslist om zijn data niet meer digitaal te delen, dan draait hij de datakraan met één klik weer toe. Dat is het basisprincipe waar DjustConnect en IKM-NET voor staan: de boer zit aan het stuur.

IKM-NET, makkelijk aan de slag!

Starten met IKM-NET begint met registeren bij DjustConnect. Eens de registratieprocedure doorlopen, kan je elke keer eenvoudig en rechtstreeks inloggen op IKM-NET. Duid op het dashboard in DjustConnect aan met wie en waarvoor je je data deelt. IKM-NET: zet een vinkje per organisatie die automatisch de analyses of keuringsverslagen mag toesturen naar de IKM-tool.

IKM-NET vraagt kritische feedback

IKM-NET bevat al heel wat automatische koppelingen naar data, en kan daar nog verder in groeien naarmate meer dataleveranciers aangemeld zijn. Bedrijven met relevante data voor de IKM audit kunnen zich steeds aanmelden om mee te werken aan de administratieve ontzorging van de melkveehouders.

Contact voor praktische vragen:
E-mail:
Telefoon: +32 9 272 28 18

img missing img missing