Een digitale tool om je IKM-audit voor te bereiden

Met IKM-NET is het mogelijk om de 3-jaarlijkse audit voor het lastenboek van IKM voor te bereiden.
  • U krijgt een overzicht van uw vorige audit
  • U kan de volgende audit digitaal voorbereiden. U kan uw persoonlijk overzicht van criteria afvinken als deze in orde zijn voor uw bedrijf. De audit is voor u vooraf ingevuld waar kan.
  • De criteria zijn onderverdeeld in categorieën: criteria die visueel gecontroleerd moeten worden en administratieve criteria. Van deze administratieve criteria zijn er voor een deel digitale databronnen:
    • U kan zelf documenten eenvoudig digitaliseren: facturen, contracten, analyses, etc...
    • Via DjustConnect zijn er enkele databronnen die automatisch kunnen opgehaald worden, en voor u klaargezet worden in IKM-NET. Net zoals dat gaat bij Taks-on-Web. U kan voor elk van deze bronnen goed- of afkeuring geven om dit automatisch door te geven.
    • Voor enkele criteria wordt u doorverwezen naar de juiste website.
clockwork

IKM-NET garandeert veiligheid en privacy

IKM-NET is enkel bestemd voor u als zaakvoerder, en de personen die u daarvoor machtiging geeft. Niemand anders heeft inzage in uw documenten en data. Voor het automatisch ophalen van data, kan u zelf beslissen om goedkeuring te geven. Dit loopt via DjustConnect, waardoor u 100% garantie heeft over de veiligheid van uw data. U kan bovendien op elk moment uw toestemmingen aanpassen.
handshake

IKM-NET is een toepassing van DjustConnect

DjustConnect is een neutraal platform om data te delen in landbouw en voeding. Veilig, efficiënt én met respect voor de boer. DjustConnect maakt data delen in de agrovoedingsketen efficiënt, transparant en betrouwbaar. De data-eigenaar (de landbouwer) geeft, via een overzichtelijk dashboard, toepassingen zoals IKM-NET, toegang tot zijn data. Waterdichte controles op het respecteren van de data-deel-regels door alle spelers zorgen voor de veiligheid. Als de landbouwer beslist om zijn data niet meer digitaal te delen, dan draait hij de datakraan met één klik weer toe. Dat is het basisprincipe waar DjustConnect en IKM-NET voor staan: de boer zit aan het stuur. IKM-NET is de eerste toepassing van DjustConnect, en tot stand gekomen door de samenwerking tussen IKM en ILVO. DjustConnect is een initiatief van ILVO, Boerenbond, DGZ, CRV, Milcobel en AVEVE met financiële steun van het Europees Fonds voor Rurale Ontwikkeling (EFRO).

Feedback gevraagd

IKM-NET bevat vandaag al heel wat functionaliteiten en geautomatiseerde data input. Maar IKM-NET kan en zal nog groeien. Wij willen deze groei zo veel mogelijk afstemmen op de wensen van de melkveehouders. Daarom kunt u de applicatie vandaag al gebruiken en ons uw opmerkingen of suggesties doorgeven op Info@ikmnet.be.